Arkitektskolen Aarhus giver bud på fremtidens udfordringer

Updated 22.08.17 |
Of:
Pressemeddelelse

Klimaforandringer, ressourceknaphed, affolkning i nogle områder og ekstrem befolkningskoncentration andre steder. Med udstillingen Architecture Moves giver 140 kandidatstuderende fra Arkitektskolen Aarhus deres bud på, hvordan arkitekturen kan bidrage til at løse udfordringerne.

De kandidatststuderende fra Aarhus giver deres bud, hvordan vi kan løse komplekse globale udfordringer på lokalt plan og gøre hverdagen endnu bedre for borgerne i Region Midtjylland. Projekterne er blevet til i tæt dialog med lokale kræfter og med inspiration fra internationale eksperter.

Udstillingen åbner i Vennelystparken den 25. august i forbindelsen med Aarhus Festuge og er arkitektskolens bidrag til Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Ud over pavilloner, installationer, tegninger og modeller byder udstillingen blandt andet på rundvisninger, oplæg – og fællesspisning.

Blandt de emner, som de studerende har arbejdet med er fremtidig mobilitet og bosætning i regionen. Desuden er der bud på, hvordan kan vi indrette landsbyerne, så de er i stand til at kunne skrumpe og vokse alt efter behov og fortsat fungere. Og på hvordan fremtidens landområder gøres mere attraktive for de nuværende borgere og samtidig tiltrækker nye. Der er også eksempler på, hvordan den nyeste digitale teknologi kan anvendes i arkitekturen.

Samtidig med aktiviteterne i Vennelystparken vises udstillingen Naar Vandet Kommer i arkitektskolens udstillingsbygning, Nørreport 22. Den er en arkitektonisk kommentar til klimaændringer og bosætningsmønstre. 

Med udstillingerne håber Arkitektskolen Aarhus at bidrage til dialog og debat om fremtiden i Region Midtjylland.
Architecture Moves er sponsoreret af Fonden Aarhus 2017, BL - Danmarks Almene Boliger og Aarhus Kommune.