Sådan kommer du i gang med DGNB

Updated 19.07.19

Bygherre kan bede om at få DGNB certificeret et byggeri, men du kan også selv foreslå det. Her finder du oplysninger om, hvilke typer bygninger mm der kan certificeres, og hvordan du kommer i gang. 

DGNB kan være en god forretning, da branchen generelt efterspørger bæredygtige byggerier. Bæredygtighed er billigere på længere sigt og kan samtidig skabe gode miljøer for dem, der senere skal bruge bygningen. Derfor kan det være en fordel at DGNB certificere. 

Ifølge SmartCityDK er der tre væsentlige elementer, du skal have i mente, når du skal i gang. 

  1. Sammensæt et team
  2. Planlæg
  3. Ansæt en auditor eller konsulent

I SmartCityDKs guide får du et overblik over DGNBs fordele og er samtidig en guide til, hvordan du kommer i gang.

Find den her

Green Building Council

Green Building Council tilbyder uvildig granskning af byggeprojekters og byområders bæredygtige indsats, formidler viden, afholder kurser og events om bæredygtighed.

I dag kan kontorbygninger, etageejendomme & rækkehuse, børne- og undervisningsinstitutioner samt hospitaler og byområder DGNB-certificeres.

Læs mere her

Auditor

For at kunne DGNB certificere bygninger skal man være uddannet auditor. Som virksomhed kan man hyre en auditor udefra, eller man kan uddanne sig som auditor. Det er den person, der har ansvaret for indsamle den nødvendige dokumentation for at projektet kan blive certificeret. Danske Arkitektvirksomheder anbefaler og opfordrer de af vores medlemmer, der har ressourcerne til det at uddanne egne auditorer.

Green Building Council Denmark uddanner konsulenter og auditorer i bæredygtighedscertificeringen DGNB.

Du kan læse mere om uddannelsen på Green Building Council